sunnuntai 18. elokuuta 2013

Timo atsteekkien maassa osa 6

Neuvottelut atsteekkien ja espanjalaisten välillä kestivät kolme päivää.Tuona aikana Timo oppi atsteekkien kielen alkeet. Tunnelma kaupungissa oli muuttunut sangen painostavaksi, kun kolmannen päivän iltana Huttunen saapui Timon luokse.
"Timo, meidän on tehtävä jotain. Espanjalaiset ovat vanginneet nuo kaksi neitoa, joihin tutustuit aiemmin varsin perinpohjaisesti. Pelasta heidät noiden raakalaisten kynsistä." Timo kavahti kuvitellessaan Benedictus Benevolanten likaiset sormet naistensa uhkeilla uumilla ja kirosi: "Perkele! Anna minulle ase, niin teen niistä ryökäleistä selvän!"
Timo asteli sulkapäähineessään kivikaupungin portille. Lihaksista pullistelevassa oikeassa kädessään hänellä oli kiviteräinen lyömämiekka ja vasemmassa kevyt ja sitkas kilpi; kupeella roikkui kivinen tikari. "Tämän miekan terällä palaa koston liekki! Espanjalaiset koirat vaviskoot, sillä se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa."
Timon aukaistessa portteja hän huomasi, ettei kukaan ollut vartiossa. Huoli prinsessoista kuitenkin voitti epäilyksen ja Timo työnsi portit auki. Nostaessaan katseensa hän huomasi järkytyksekseen edessään virnuilevan Benevolanten, hänen vieressään ylväänä seisovan Cortesin ja lisäksi satoja espanjalaisia risupartoja; kaupunkia ympäröivä järvi oli täynnä intiaanien veneitä. Saman tien espanjalaiset alkoivat vyöryä porteista sisään. Timo oli tallautua näiden verenhimoisten spaniardien jalkoihin, mutta onnistui kuin ihmeen kaupalla pääsemään turvaan porttien sisäpuolelle.
"Huttunen, perkele!"
Timo laahusti halki liekehtivän kaupungin kohti temppeliä. Kaduilla virtasi veri ja ilman täyttivät kauhun kirkaisut ja ajoittaiset tykin jylähdykset. Helvetin portit olivat auki ja Timo oli ne avannut. Hän ei jaksanut välittää kuin yhdestä asiasta siitä, oliko Huttunen todellakin käyttänyt häntä kylmästi petoksen välikappaleena.
Timo pääsi – yllättävää kyllä – esteettä temppelin huipulle, jossa kohtasi hykertelevän Huttusen silmästä silmään. "Helevetin hyvä homma! Piästiin sitten piällysmiähiksi. miusta tulloo piäkutjake ja siusta yljpappi! Benevolanten kanssa o lyäty kättä piäle."
Timo oli sanaton. Hänen lampsiessaan temppelin ydintä kohti Huttusen paholaismainen ilakointi vaimeni vaimenemistaan. Tuttujen verhojen katveesta hän löysi vastustamattoman ruukun täynnä maissiolutta. "Saatana, antaa mennä." Ryystettyään kerralla niin paljon kuin kykeni hänen mieleensä tulvahti muisto kaukaa lapsuudesta...
Tuuli tuiversi vaaran rinteellä ja joka puolella levittäytyivät mittaamattomat erämaat. Timon oikealla puolella istui hänen isänsä miekka kädessään. "Timo, tässä maailmassa et voi luottaa yhteenkään elolliseen. Et miehiin, et naisiin etkä eläimiin. Mutta tähän voit luottaa." isä sanoi nostaessaan viittansa kätköstä viinapullon.
"Kuinka oikeassa olitkaan, isä." Timo nyyhkytti ja ryyppäsi entistä ahnaammin. Pian paikalle saapuivat nuo muka-kaapatut prinsessat, kauhistuneen näköisinä. "Tytöt... Huttunen on meidät pettänyt... Se sika antaa tapattaa koko kansamme vain saadakseen vallan. Minusta ei ollut tappamaan, antakaa anteeksi.... yrittäkää ymmärtää, en pystynyt..."
Amatsonit vilkaisivat toisiaan, ja toinen painoi Timon pään poveaan vasten ja lohdutti: "Yritä kestää, urhomme.". Siinä samassa naiset lähtivät pois kammiosta kertomatta määränpäätään ja sanomatta sanaakaan.
Timon päässä heitti, mutta hän jatkoi määrätietoisesti valitsemallaan tiellä. Humalan sumentamin silmin hän näki kaksi sumeaa hahmoa ovella. Kesti hetken tajuta, että prinsessat olivat palanneet. Toinen naisista antoi koholla olevan hameen laskoksensa pudota, jolloin jokin kova kolahti lattiaan ja alkoi vieriä kohti Timoa. Toinen prinsessoista joudutti esineen matkaa napakalla potkulla, ja se pysähtyi Timon jalkojen juureen.
Huttunen katsoi Timoon lasittuneilla silmillään, turvonnut kieli irvokkaasti suupielestä törröttäen. Naiset lähestyivät Timoa toiveikkaina. "Voit olla varma, ettei tuo petturi kuollut kivuttomasti. Nyt voimme paeta kolmin etelään." TImo oli kuitenkin turta ja sysäsi naiset sivuun. Huttunen, hänen ainoa ystävänsä oli kuollut. Ainoa pelastus löytyisi ruukun pohjalta, joten hän jatkoi juomista.
Lopulta armollinen pimeys nielaisi hänet, eikä hän tuntenut enää tuskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti