sunnuntai 18. elokuuta 2013

Timo atsteekkien maassa osa 2

EDELLISEN OSAN LÖYTÄÄ TÄSTÄ LINKISTÄ


Merimatka taittui joutuisasti, kunnes tähystäjä eräänä kirkkaana aamuna huusi "Terra! Terra!" Maata oli näkyvissä. Pian portaita asteli alas rautasaappainen konkistadori kannoillaan pienikokoinen italialainen inkvisiittori nimeltään Benedictus Benevolante. Ukko tiesi kertoa, että tuo kiivas, köyryselkäinen paholainen oli itsensä paavin lähettänä, ja kuninkaankin valtuuttama, ja edusti sekä laivan että koko Uuden Maailman ylintä tuomiovaltaa. Timo oli paskoa housuihinsa tämän yllättävän näyn edessä, sillä ruumassa ei ollut ukon lisäksi ollut muita ihmisiä sitten taannoin tapahtuneen kannella toikkaroinnin.

Timon pahimmat pelot eivät kuitenkaan toteutuneet, vaan heidät saatettiin ylös kannelle sokaisevan kirkkaaseen auringonvaloon suolaisen valtameren tuoksun lehahtaessa heidän sieraimiinsa. Inkvisiittori julisti: "Koska olemme Jumalan armosta saapuneet suuren meren yli vahingoittumattomina, olen päättänyt armahtaa teidät. Sinä, Fernando, senkin kapinen koira, joudut kuitenkin jäämään laivalle kuuraamaan kansia.". Ukko huokasi raskaasti, kätteli Timoa, vanhaa sellikaveriaan ja totesi ykskantaan: "Näemmä sinun seikkailusi Uudessa Maailmassa jatkuvat; minun jäävät tähän laivaan. Jumalan siunausta, poikani! Varo kuitenkin pyylevää, viekassilmäistä ja nopeakätistä miestä hänen kohtalonsa on sidottu sinun turmioosi.". Näiden arvoituksellisten sanojen jälkeen ukko Fernando painui takaisin kannen alle, eikä Timo nähnyt häntä sen koommin.

Inkvisiittori lipoi ohuita huuliaan ja tähyili läheistä saarta ja siellä olevaa idyllistä kylää. Hän kääntyi Timon puoleen ja virkkoi: "Timo. Sinä tulet uskoakseni olemaan kielimiehenä hyödyllinen, kun saatamme noita kurjia pakanoita Herran huomaan."

Rautasaapas pureutui neitseelliseen hiekkaan samalla kun veneen kokka iskeytyi maihin. Konkistadorit, muassaan Timo ja inkvisiittori, aloittivat marssin kohti kylää auringonvalon tanssahdellessa heidän kypärissään, keihäänkärjissään, rintahaarniskoissaan ja arkebuusiensa piipuissa. Uteliaat, rääsyihin pukeutuneet intiaanilapset kirmasivat riemuissaan parrakkaan joukon edessä. Timon tehtäväksi oli annettu selvittää, olivatko kyläläiset käännytettävissä oikeaan uskoon vai lepäsikö heidän ainoa toivonsa miekan terällä. 

Timo lähestyi varovasti kylän päälliköksi olettamaansa henkilöä, kunnes kymmenen askeleen päässä päällikkö jähmettyi niille sijoilleen tuntiessaan oksennuksen makean löyhkän kyllästävän sieraimensa. Tämä oli hänelle liikaa – tällaisen löyhkän on tultava pahasta hengestä itsestään – ja hän alkoi mölistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti