sunnuntai 18. elokuuta 2013

Timo atsteekkien maassa osa 3

Edelliset osat:

Seuraavaksi Timon alitajunta rekisteröi inkvisiittori Benevolanten käheän karjaisun "Fuego!", jolloin hän ymmärsi heittäytyä pikaisesti maahan. Hetkeä myöhemmin ensimmäiset laukaukset kajahtivat ja nuolet alkoivat viuhua Timon ylitse. Ranta peittyi savusta ja ruudin kitkerästä katkusta.

Timo kohotti päänsä ja näki hiekasta kirvelevin silmin, kuinka konkistadorit marssivat savun keskeltä etunenässään inkvisiittori, joka verenhimoisesti karjuen kannusti joukkojaan. Paljas, hopeanhohtoinen Toledon teräs välähti keskipäivän auringossa halkaisten intiaanisoturin solisluusta kolmanteen kylkiluuhun asti. Veren suihkutessa Benedictus karjaisi "In nomine Domini!" ja teki nopeasti ristinmerkin edessään lyhistyvän intiaanin edessä.

Timo sulki hetkeksi silmänsä - hetken kuluttua hän kuuli sandaalien rytmikkään rummutuksen ja haistoi hurmeen rautaisen lemahduksen. Avatessaan silmänsä Timo näki väräjäväisinä hahmoina Rooman legioonalaisten etenevän tiiviinä rivistönä kohti gallien hajanaisia joukkoja pistäen kuoliaaksi läjäpäin vihollisia kilpiensä välistä.

Muistot tulvivat Timon mieleen hänen todistaessaan tätä hirvittävää näkyä uudelleen. Hän kätki kasvonsa veren tahrimiin käsiinsä. Kun hän viimein uskalsi kohottaa katseensa näky oli korvautunut sitäkin kauheammalla: läjäpäin intiaaneja - miehiä, naisia, lapsia ja vanhuksia - makasi silvottuina sikin sokin hökkelien keskellä. Timo nousi vapisevien polviensa varaan. "Miksi?" Timo kysyi itseltään. Hän oli varma, että oli todistanut vastaavaa näytelmää lukemattomia kertoja aiemminkin. 
Yllättäen takaa tullut isku antoi Timolle armeliaan tiedottomuuden lahjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti